Kategorier
Bygg & Renovering

En lyckad trapphusrenovering kan vara en god affär

Många bostadsrättsföreningar satsar på en gedigen trapphusrenovering för att fräscha till trapphuset. Detta kan vara ett mycket klokt ekonomiskt beslut.

Trapphuset är det första man möts av i ett hus. De allra flesta har säkert stigit in i ett gammal och slitet trapphus där man knappt velat ställa sig i hissen eller ännu mindre röra ledstången i trappan. Ett nedgånget trapphus signalerar att huset i stort är i dåligt skick, även om så inte skulle vara fallet.

Lukter har en tendens att sätta sig i trapphus efter ett tag. Matos som läckt ut under ytterdörrar ger ofta trapphusen en inte allt för behaglig doft. Det avhjälps dock med en trapphusrenovering där ytskikt görs om i hela trapphuset.

Detta kan man åstadkomma med en trapphusrenovering

Ibland räcker det med lite färg för att få trapphuset att skina som nytt. Ofta är dock en renovering av ett trapphus lite mer omfattande eftersom det är mer än väggarna som drabbas av slitage. Det finns gott om företag som är specialiserade på att renovera trapphus så oavsett hur omfattande åtgärder som krävs så finns det hjälp att få.

Att renovera trapphuset kan faktiskt vara en god investering för en bostadsrättsförening eller fastighetsägare. Eftersom trapphuset sätter standarden för känslan i hela huset så kan ett snyggt och välhållet trapphus vara givande när det kommer till att locka eventuella nya boende. Med ett trevligt trapphus ökar faktiskt värdet på hela huset vilket ofta leder till lukrativa bostadsförsäljningar inom föreningen.

Mer information kring att renovera trapphus hittar du här: trapphusrenoverarna.se