Om oss

Välkommen till en sida som drivs av hantverkare och med ett syfte i att skapa bättre hantverkare. Det vill säga: vi vill ge dig som lekman en större kunskap om byggfrågor så att ditt nästa projekt blir bättre, säkrare och mer kostnadseffektivt.

Behövs verkligen det? Vi anser att det gör det och av den enkla anledningen att många privatpersoner bygger utan att ha några egentliga förkunskaper. Man bygger för att alla andra gör det. Klarar grannen av att bygga en veranda – varför skulle då inte jag kunna göra detsamma?

Det är en farlig väg att gå. Att misslyckas med ett byggprojekt handlar om att betala för mycket pengar, om att ödsla för mycket tid och om att – faktiskt – sätta relationer på spel. Det är ingen slump att många par går skilda vägar i samband med att större projekt sjösätts. Att bygga sliter och tar i många fall fram det sämsta ur en person. Mycket beror på att man inte riktigt klarar av det man åtagit sig och att man genom detta blir frustrerad. Vi ska hjälpa till med detta: genom att presentera guider, ge tips och råd och genom att visa dig kostnader och tid så vill vi skapa en större kunskap hos dig.

Vi kommer även att trycka på vikten av att ta professionell hjälp. Hur hittar man rätt hantverkare? Vi ska ge tips även om detta. I vissa fall tjänar du på att ta hjälp, i andra lägen kan du köra vidare på egen hand. När? Det ska vi visa dig. Välkommen!