Kategorier
Elektriker

Tänk på detta när du anlitar en elektriker i Uppsala

Elinstallationer är inget som man får utföra själv. I stället måste man anlita en certifierad elektriker. Här kommer några tips och råd till er i Uppsala.

Att själv utföra elinstallationer är förbjudet enligt svensk lag. De enda elarbeten man som lekman får göra är att dra ny el i en lampfot eller att byta en trasig glödlampa. Men är man osäker på hur man ska gå tillväga får man inte ens göra det. Alla elarbeten i bostaden måste utföras av en certifierad elektriker. Gäller det installationer i ett badrum måste elektrikern även inneha ett våtrumscertifikat.

Vill man kontrollera om en elektriker har rätt behörighet kan man gå in på Elsäkerhetsverkets webbplats. Där finns det en gratis sökfunktion man kan använda sig av och som även kan vara bra när man vill hitta en elektriker i närheten av där man bor.

Hur mycket kostar det att anlita en elektriker i Uppsala?

Det är arbetets omfattning och materialkostnad som avgör hur mycket det kostar att anlita en elektriker i Uppsala. Men då det kan förekomma vissa prisskillnader kan det vara smart att först ta in offerter. Som privatperson kan man även använda sig av rot-avdraget, vilket får ner kostnaden en hel del.

En seriös elektriker dokumenterar sitt arbete i ett protokoll. Dokumentationen får man sedan behålla och den kan ses lite som en extra försäkring ifall det skulle uppstå problem senare. Den kan även vara bra att ha vid en eventuell försäljning eftersom den visar att elinstallationerna har utförts av en certifierad elektriker.