Kategorier
Snickare

Proffsig snickare i Dalarna

För den som behöver något i sitt hus specialbyggt kan en snickare från Dalarna vara svaret. Denne kan med stor säkerhet klara av att lösa de flesta klurigheter.

Lena blev lika överraskad som glad när hon fick ärva den lilla sommarstugan i Dalarna. Vackert beläget vid vattnet låg den, inte som ett slott men väl som en liten koja. Huset hade nämligen bara ett stort rum. Där var både kök, vardagsrum och sovrum i ett. Just detta var tyvärr något som kändes lite väl klaustrofobiskt.

Det var definitivt inte en plats där hon kunde ta emot vänner, då det var allt för litet. Visserligen kunde de alltid sätta upp ett tält på tomten men de flesta tyckte att de var lite för gamla för att tälta. Kanske skulle hon sälja stugan och i framtiden köpa en större istället?

Innan hon hann göra slag i saken hade hennes bästa kompis Lotta kommit förbi stugan för en fika. Lena visade henne runt och vännen var helt hänförd. Hon gillade verkligen stugan. “Tänk”, sa hon, “du skulle kunna bygga ett litet sovloft och få extra plats”. Och världen stannade för ett ögonblick.

Snickaren skapar utrymme

Lena kunde inte förstå att hon inte hade funderat på detta själv men beslutade sig för att kontakta en snickare i Dalarna som hon hört talas om. Aron, som hans namn var, kom förbi stugan ett par veckor senare för att se vad det var hon hade önskan om att göra. Hon började själv bli allt mer tänd på idén och såg fram emot besöket.

Det visade sig att det inte var första gången som han skulle göra något liknande. Lena imponerades av hur beskrivande han förklarade hur det skulle se ut när det blev klart. Redan innan han var klar med sin utläggning hade hon bestämt sig. Det skulle bli ett loft. Där skulle en queen size säng erbjuda långa lata morgnar.

De bestämde datum då Lena skulle lämna över nyckeln. Hon kom tidigt så att hon kunde ha kaffet klart när han kom. Sen var det bara att vänta på att han skulle bli klar. När detta väl hände var hon snabb på att åka till stugan. Loftet blev perfekt med, en kraftig stege för att man enkelt skulle kunna ta sig upp.