Kategorier
Måleri

Målare i Uppsala bra på kulörer

När man anlitar en målare i Uppsala får man inte bara en person som göra allt förarbete och sedan målar snyggt. Dennes kunskap sträcker sig längre och kan vara avgörande för resultatet.

Stina och Anton hade skrivit ner renoveringen i minsta detalj och kände sig nu redo att sätta igång. Trots att de gärna velat, hade de inte tiden att göra allt själva. Därför hittade de en målare i Uppsala. Nu skulle Anders, som han hette, komma ut och ta en titt för att kunna förbereda allt material som behövdes.

Med fikat framdukat satte de sig ner och tittade på planen de gjort upp. Med denna i åtanke gick de sedan runt i varje rum tillsammans. Genast stötte de på patrull. Trots gediget förarbete med planeringen hade de missat viktiga pusselbitar. Egentligen inte missat, utan missbedömt några detaljer.

Målare upptäckte tankemiss

De hade planerat noga med färgprover för att det skulle bli perfekt, men de tänkte inte på att färgerna kunde te sig olika beroende på rumsstorlek och ljusinsläpp.

I vardagsrummet har de valt en ljus äggskalsfärgad vit för att få lite värme i det vita. Vardagsrummet har stora fönster och därför kommer nyansen inte att synas.

I sovrummet har de valt en mörkare brun färg. Men eftersom ljusinsläppet är minimalt kommer rummet att kännas mindre med en mörk färg. Målaren rekommenderar en ljusare nyans och en fondvägg för att skapa en illusion som gör rummet större.

Tack vare Anders blev resultatet precis som de önskat. De var tacksamma över hans hjälpsamma insikter.