Kategorier
Dränering

Dränering i Stockholm förhindrar fuktskador

Ett hus med bristfällig isolering runt källare och grund kan förr eller senare drabbas av fuktskador. Låt en firma se över dräneringen av ditt hus i Stockholm.

Du har kanske någon gång stött på en människa vars kläder luktar lätt av mögel. Personen ifråga känner förmodligen inte av doften själv eftersom fukt- och mögelskador har en tendens att långsamt smyga sig på. Att påpeka mögellukt hos en annan person kan vara känsligt och rent av kränkande. Men hur vet du att du själv inte har fuktskador i ditt hus?

Du bor i en villa som byggdes vid mitten av 1900-talet. På den tiden hände det att schakten runt huset fylldes igen med allehanda bråten. Det kunde vara oanvända tegelstenar, stenar eller till och med överblivna brädor. Någon effektiv dräneringsmatta har alltså förmodligen inte lagts kring källargrunden. 

Inspektion av dränering i Stockholm

Dina vuxna barn vill inte längre övernatta i det gästrum du inrättat i din källare. Den typiska källarlukt som finns i rummet vill de inte ha med sig hem. Din son tar till slut mod till sig och säger “Pappa, borde du inte kolla dräneringen runt huset?”. Du tar inte illa vid dig utan tänker lyda din sons råd.

Under rubriken “dränera ditt hus i Stockholm” hittar du ett företag som kan allt om dränering. Firman börjar med att kostnadsfritt undersöka din husgrund. När undersökningen är gjord får du en offert till ett fast pris. Arbetet innebär att firman gräver runt huset och lägger en dräneringsmatta med kanaler så att fukt inte tränger in i huset.