Kategorier
Måleri

Därför ska man ta hjälp av en målare i Stockholm

Är ni sugna på att ge huset ny färgsättning men har svårt att välja? Ta hjälp av en målare i Stockholm och få kloka råd och huset ommålat på kort tid.

Det kan vara kul att passa på att byta kulör och färgsättning på fasaden när huset ändå ska målas om. Men det är inte alltid så lätt att välja. Behöver man inspiration kan det ofta hjälpa att kolla in liknande hus i samma område som man bor. Då man vanligtvis behöver bygglov för att ändra färgsättningen kan det vara klokt att välja kulörer som samspelar med övriga hus i området.

Idag finns det också smarta appar att ladda ner till läsplattan och där man med hjälp av den inbyggda kameran kan se hur huset skulle se ut i olika färgsättningar. Men vill man vara på den mer säkra sidan rådfrågar man också en professionell målare eftersom de vet vilka kulörer som passar olika hus.

Hitta en målare i Stockholm

Det gäller att vara ute i god tid när man ska måla om fasaden. Detta eftersom det bara är ett fåtal månader om året som lämpar sig för fasadmålning. Men också för att de bästa målerifirmorna snabbt blir fullbokade. En fasadrenovering med ommålning kan också kosta en hel del och det kan vara bra att också hinna budgetera.

Har man svårt att hitta en bra målare kan ett tips vara att fråga grannen som själv nyligen målat om huset. Att gå på rekommendationer brukar vara det säkraste. Men man kan även be om referenser i samband med att man tar in kostnadsförslag från olika målerifirmor.