Kategorier
Renovering

Byggfirma i Örebro som kan fixa hela renoveringen

Ska ni renovera ert hus både in- och utvändigt? Anlita då en byggfirma i Örebro med totalentreprenad som kan ta hand om hela renoveringen. Det blir billigare.

De flesta renoveringar kräver många olika slags hantverkare. Ska man renovera huset både in- och utvändigt kan man behöva anlita snickare, målare, takläggare, elektriker, VVS- installatör och så vidare. Men att leta hantverkare och jämföra priser tar tid. Det kan också vara svårt att koordinera arbetet. Inte sällan avstannar renoveringen i väntan på att rätt hantverkare ska göra sin del av jobbet.

Det bästa brukar därför vara att anlita en byggfirma med totalentreprenad som kan ansvara för hela renoveringen. Det sparar massor av tid men slutresultatet blir också bättre då hantverkarna känner varandra och är vana att samarbeta. Man slipper även skriva kontrakt med flera olika firmor och får i stället allt samlat på samma faktura.

Att använda sig av totalentreprenad brukar vanligtvis också bli billigare. Det kan vara bra att känna till att vissa byggfirmor faktiskt också utför markarbete. Vilket kan vara användbart för den som exempelvis ska bygga en ny villa eller ett nytt garage.

Viktigt att tänka på när man väljer byggfirma

Vill man anlita en takläggare i Örebro för att lägga om taket men samtidigt även se över husets fasad och fönster, kan det vara bättre att välja en byggfirma med totalentreprenad. Ta in offerter från några olika aktörer och jämför, men glöm inte bort att be om att få offerten specificerad. Då ser man tydligt hur mycket material och olika tjänster kostar.

Fråga även om byggfirman har egen byggnadsställning eller om det tillkommer hyra för detta. Innan man skriver kontrakt med en specifik byggfirma måste man be om referenser från tidigare kunder och även kontrollera dessa. Det gör man genom att ringa upp och ställa frågor. 

Framförallt är det viktigt att fråga om hur kommunikationen med byggfirman fungerat och om de blev klara i tid. Men också om de utförde ett bra jobb eller om det var något som kunde ha skötts bättre. Det kan även vara bra att göra en slagning på företagsnamnet på Google för att se om det kommer upp några negativa kundomdömen.