Kategorier
Bygg & Renovering

Betongpumpning är bästa metoden 

Betong behöver vara jämnt blandad för att inte konstruktionen ska spricka. Då är betongpumpning den allra bästa metoden för att få önskad hållbarhet i bygget. 

Betong finns i olika kvaliteter och har många användningsområden. Enkelt uttryckt är det kalksten, lera, sand, sten och grus som bearbetas industriellt under hög temperatur. Det är vatten som gör massan formbar, och för att bibehålla fuktigheten används roterbilar under transport till byggplatsen. Firmor som arbetar med detta har skicklig personal som har stor rutin när det gäller byggjobb och hur man använder konstruktionsbetong. 

Man får det bästa resultatet med betongpumpning för att sprida ut massan så jämnt som möjligt. Förr kunde man till exempel använda skottkärror, men det innebär också en större risk för sprickbildning. Betongpumpning är alltså det överlägset bästa sättet för att få en hållbar konstruktion. 

Anlita experter på betongpumpning 

Det krävs rejäla resurser vid ett bygge, och därför är det bäst att anlita specialister på betongpumpning, så att resultatet blir bra. En byggnation är en stor investering, och man har inte råd att slarva med en så viktig sak som grunden. Det gäller att utnyttja den senaste tekniken och inte köra med gammaldags metoder. 

Det är en stor fördel att experter vet vilken sorts betong som behövs för varje ändamål. Det är blandningen av komponenter som avgör vilka egenskaper betongen ska ha. Det rent praktiska arbetet med att sprida ut den hänger som sagt på att massan måste ha en jämn fuktighet så att det blir helt slätt utan några sprickor.