Kategorier
Bergvärme

Bergvärme Stockholm – viktigt att tänka på 

Att välja bergvärme i Stockholm är något som kan göra en enorm skillnad för den egna ekonomin. Detta oavsett om man är villaägare, fastighetsägare, företag eller exempelvis en BRF. 

Att man dessutom tar ett steg bort från fossila bränslen och använder sig av en rakt igenom grön energi är även det viktigt att poängtera som en fördel: genom bergvärme i Stockholm så bidrar du till en grönare värld och reducerar dina negativa avtryck på vår miljö. 

Undersök dina möjligheter för bergvärme 

Då väljer du bergvärme i Stockholm? Inte utan undersökning. För att bergvärme ska vara en bra idé och bli en sund och lönsam investering så krävs det rätt förutsättningar. Bergvärme är lagrad solenergi som hämtas från berggrunden. Vilken typ av berggrund som finns kommer att avgöra effekten – och hur djupt man måste borra kommer att vara avgörande för hur hög kostnaden blir. 

Det man bör veta är att bergvärme bär en hög kostnad rent initialt. Borrningen är dyr, planeringen kostar pengar – och köpet av en bergvärmepump samt installationen av en sådan är även det något som kräver sina sköna kronor. Allt som allt så kan man räkna med att kostnaden lägger sig från 200.000 kronor och uppåt. 

Bergvärme Stockholm – en långsiktig investering 

Den summan får många att rygga tillbaka. Med viss rätt, men det man ändå bör ha i åtanke är att kostnaden är initial och att bergvärme lönar sig från dag ett. Efter några år så har de sänkta kostnaderna för uppvärmning och energi ätit upp denna kostnad och man kan börja räkna hem en vinst. 

En bergvärmepump har dessutom en lång livslängd – 20-25 år – och då den väl tjänat ut sin rätt så kan man också använda sig av samma borrhål. Det blir således billigare i takt med tiden att installera bergvärme. 

Effekten måste naturligtvis nämnas. Hur mycket kan man egentligen sänka kostnaderna med genom att välja bergvärme? Det handlar om närmare 80% – varje år. Givet detta så kan man också se att det handlar om en riktigt bra investering, eller hur?